پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 115154
خنکاي تنگه چما در گرماي تابستاني
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 705

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، در حالي که بسياري از مناطق ايران با دماي 40درجه بالاي صفر دست و پنجه نرم مي کنند، دما در تنگه چما در کوهرنگ به کمتر از 10 درجه رسيده است.

دماي اين منطقه از ايران به گونه اي است که حتي دهانه غار چما ،دماي هوا به سه درجه زير صفر نيز مي رسد.

تنگه چما به عنوان سرتردين نقطه خاورميانه در روزهاي داغ داغ تابستان ميزبان و پذيراي مردم گرمترين نقاط ايران شده است.

صداي خوش قطره هاي چکيده شده از سقف غار يخي، گرما را بي رنگ مي کند تا تابستان داغ در اين منطقه بي تابي کند.

سرود نرم ذوب شدن برف در دهانه کوه مي پيچد و طاق بست سنگي زردکوه زمزمه جاري قطره هاي غار يخي چما را به رودها

مي رساند.

طمع گسل گرماي تابستان يا به قول همين بچه هاي جنوبي، گرماي خرما پزان فصل ها، گاهي همه را کلافه مي کند و مردم را دچار گرمازدگي مي کند درست مثل گرماي هيجان زدگي ما از ديدن غاز يخي چما در تابستان کمر شکن دماسنج ها.

هر روز پزشکان نسخه مي پيچند که راه حل مقابل با گرمازدگي چيست و چگونه مي تواند از آسيب هاي گرما زدگي در اين تابستان تبدار رهايي يافت.

اما در چهارمحال وبختياري منطقه اي وجود دارد که حتي در گرماي 40درجه جنوب ، مردم مشغول اسکي تابستانه در اين منطقه هستند.

استان چهارمحال وبختياري سرزميني مرتفع در فلات مرکزي ايران است و قلمرو اين استان حدود 16هزار و 543کيلومتر مربع معادل يکصد از خاک ايران است و بيست و دومين استان کشور از نظر مساحت مي باشد.

اين استان از شمال و مشرق به اصفهان،از مغرب به خوزستان،از جنوب به کهگيلويه و بويراحمد و از سمت شمال غربي به لرستان محدود مي شود و بين31 درجه و 9ذقيقه تا 32درجه و 38دقيقه عرض شمالي و 49 درجه و 30دقيقه تا 51 درجه و 26دقيقه طول شرقي واقع است و داراي 16قله مرتفع با ارتفاع بيش از سه هزار و 500مترمربع مي باشد و قله چهار هزار و 548 متري زردکوه نيز در آن قرار دارد.

چهارمحال وبختياري از دو بخش چهارمحال شامل آن محل لار ، کيار ، ميزدج و گندمان بوده و بخش بختياري آن تا استانهاي خوزستان ، لرستان و کهگيلويه و بويراحمد امتداد دارد و ناحيه بختياري قلمرو تابستانه ايل بختياري بوده و از دوره هخامنشيان و مادها، بقايا و سفالينه هايي به دست آمده که مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد است.

سياحان نامداري همچون ابن بطوطه و ناصر خسرو قبادياني به اين خطه از ايران سفر کرده و ابن بطوطه ازاين خطه با عنوان هند کوچک و از محلي به نام و لقب گرمواخ که فرخشهر کنوني است، ياد کرده و ناصر خسرو نيز از منطقه اي به نام ? لردغان? که لردگان کنوني مي باشد، نام برده است.

چهارمحال و بختياري قدمت ديرينه دارد، آنجا که نخستين کارگاه مرتفع با ارتفاع دوهزار متري تاريخ باستان خاورميانه در رشته کوه هاي زاگرس در اين استان وجود داشته و شاهراه دزپارت در تاريخ باستان، فلات مرکزي ايران را به جنوب منطقه پارس متصل مي کرده است.

کوهرنگ سرچشمه زاينده رود و کارون و دز و چشمه هاي بي همتاست که تنگه چما در اين شهرستان قرار دارد.

در 15 کيلومتري چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ، دشت چما در تنگه اي واقع شده که به ? برف انباري? بزرگ و يک غاريخي تبديل شده است.

ارتفاع برف در تابستان داغ در اين تنگه و دشت به يک متر هم مي رسد به گونه اي که سالهاي گذشته در اين منطقه اسکي تابستاني نيز رونق داشته است.

در کنار غاريخي چما در شهرستان کوهرنگ چهارمحال و بختياري، ساختن پل با برف آن هم از سوي عشايري براي رهگذراندن رمه خويش ، يکي از زيباترين نقش هاي زيبايي گردشگري نهفته اين منطقه است.

مردان منطقه گوهرنگ اعتقاد دارند،گرماي تابستان و آب شدن برفها باعث فرسايش قسمت پايين برفها شده و به تدريج تشکيل غار يخي را رقم زده است تا اکنون در زمان حال غاري برفي و يخي در آغوش کوه براي پذيرايي از مهمانان خويش بي صبري مي کند.

سطح وسيع برف انبار غاريخي چما، محلي براي تفريح و سرگرمي جوانان و نوجوانان عشايري منطقه ?چما? شده که علاوه بر اين در سالهاي اخير نيز مسابقات اسکي تابستانه کشور نيز در اين محل برگزار مي شده است.

با اين حال غاز يخي چما در شهرستان کوهرنگ که به بزرگترين منبع آب شيرين ايران نيز شهرت دارد، يکي از بي نظيرترين و کم نظيرترين نقاط گردشگري ايران است که از چشم بسياري از گردشگران ناشناخته مانده است.

قلل عسل کشان در ارتفاعات آسماني زردکوه بختياري با يخچال هاي دائمي بر خنکاي هواي دشت چما مي افزايد و باد خنک از جانب کوه وزان باشد و دست نوازش گر طبيعت هرچه بيشتر مهمان نوازي مي کند.

آنها که از خوزستان و اصفهان و بوشهر و بندرعباس و فارس آمده اند در آستانه در غار يخي چما مشغول عکس گرفتن و محو اين طبيعت خدادادي شده اند و صداي قطره هاي آب را درست شبيه سمفوني قطره هاي باران به گوش مي سپارند.

غاز يخي چما يا چي ما که نام آن برگرفته از گويش رايج بختياري عشاير منطقه است،دل به کوه و دره زده است تا شبيه خنک کننده اي طبيعي روح نواز مردم باشد و جان فرا.

غار يخي زردکوه به لحاظ مسافت کوتاه با مرکز شهرستان و قرار گرفتن در مسير تونل زيباي کوهرنگ، آبشار زمردين شيخ عليخان، چشمه طلايي ديمه و ديگر برف انبارهاي زردکوه ، براي پذيرش گردشگران خويش فرشي از برف هاي يخين پهن کرده است.

مسير کوهرنگ به غار برفي از آبشارشيخ عليخان تا دشت چما به طول 25کيلومتر مي رسد و اين جاده شما را به يکي از عجيب ترين و زيبا ترين جاذبه هاي فصل تابستان در چهارمحال و بختياري مي کشاند.

غار يخي چما در ارتفاعات زردکوه در فاصله 113 کيلومتري مرکز چهارمحال وبختياري واقع شده و براي تابستان گذراني نقطه بسيار زيبا و بکر است.

به گزارش ايرنا،خيل گردشگران استان هاي مختلف کشور در تابستان داغ رهسپار منطقه چما در شهرستان کوهرنگ شده اند.

منبع:ايرنا

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html